L'Antica Sapienza


Gerestaureerde Plattelandsschool

L'Antica Sapienza ligt sereen gelegen, in een landelijke omgeving, nabij het Nationale Park Sibillini, amper tien minuten van Tolentino and ‘Superstrada’ 77 (rijksweg). Het is een bijzonder comfortabel huis en erg uitnodigend, het stenenhuis is gebouwd omstreeks het begin van de twintigste eeuw, het is geschikt voor families met maximaal vier stellen. Het is een perfect door locale ambachtslieden gerestaureerd huis waarbij veel van de originele materialen – stenen en houtenbalken – opnieuw gebruikt zijn. Het heeft een idyllisch uitzicht een in tuin staan knoestige olijfbomen, fruitbomen met hier en daar wijnranken. De tuin staat in de zomer vol met rozen die rond het met fraaie zwembad staan die op haar beurt de omgeving weerspiegelt.

Het huis is gerestaureerd door een team onder leiding van een locale ‘geometra’ (een combinatie van architect en bouwbegeleider) die bekend staat voor zijn liefde voor de ‘Marchigiani’ architectuur en dit dan ook in detail heeft doorgevoerd voor L'Antica Sapienza. Vanaf de verschillende patronen gebruikt voor de ‘terracotta’ tegels, beneden en boven, de metersdikke stenenmuur tot de houten raamluiken, alles is in het werk gesteld om het originele huis eer aan te doen maar ook om het huis te laten voldoen aan de eisen van deze tijd.

Op nog geen 10 – 15 minuten rijden liggen een aantal prachtige stadjes: San Ginesio (onlangs uitgeroepen tot een van Italië mooiste steden), Colmurano en Urbisaglia om er drie te noemen. Elk heeft een eeuwenoude stenen stadswal en een fraaie kerk die een bezoek zeker waard is.

Accommodatie

Main House

personen: 6

Begane grond: het huis heeft meer toegangen maar de hoofdingang is dicht bij het parkeerterrein. Via deze deur kom je in de woonkamer met een openhaard (geïmporteerd uit Australië!) en een uitnodigende leren banken, een 'entertainment unit' met een brandnieuwe televisie met satellietaansluiting, Dvd-speler en een geluidsinstallatie. Aangrenzend is de ruime keukeneetkamer met een schitterend granieten keukenblad en een houten keukeneiland met afzuigkap, grote oven, vaatwasser, magnetron en met genoeg bestek, glazen en borden om met een grote groep te genieten van onvervalst Italiaans eten en drinken. De imposante kastanjehouten eettafel is gemaakt door lokale ambachtslieden (en ook overigens de bedden, inbouwkasten en andere meubelen) en is geschikt voor twaalf personen. Op de begane grond is een badkamer en een aparte wasruimte, in deze laatste staat een nieuwe wasmachine, droger, strijkijzer, stofzuiger en wasbak.

Bovenverdieping: als je de trap opgaat kom je uit in een fraaie hal, de grootste slaapkamer met een hoogplafon en imposante balken was oorspronkelijk het klaslokaal. Nu staat er een mooi handgemaakte tweepersoonsbed, een comfortabele lerenbank en zijn er prachtige inbouwkasten. Er naast is een eveneens grote ensuite badkamer, met een ruime douchecabine, grootbad en twee wasbakken. De tweede en derde hebben ieder twee eenpersoonsbedden welke tevens, door ze tegen elkaar aan te schuiven, kunnen dienen als tweepersoonsbedden, afhankelijk wat de behoefte is. De twee slaapkamers hebben bedkastjes, stoel en een kleine tafel. De twee slaapkamers delen een volledig ingerichte badkamer met douche en bad. Alle slaapkamers hebben prachtig uitzicht over het pittoreske platteland.

Cassetta

personen: 2

Het ‘kleine huis’, voorheen was het een stal, kan indien nodig als een zelfstandig eenheid worden gebruikt. Het woongedeelte heeft een comfortabele tweepersoonsbed, twee ladekasten die ook dienen als bedkastjes, een kleine tafel en twee stoelen en een grote kledingskast. Vanuit het woongedeelte kom je in de keuken met een kookeenheid compleet met koelkast en vaatwasser. Er is ook een aparte badkamer met douche.

Prijzen

Prijs per week
No. personen 6+2
27.04.2019 - 06.07.2019 1850
06.07.2019 - 31.08.2019 2300
31.08.2019 - 26.10.2019 1850Andere maanden zijn bespreekbaar.

De eigenaar regelt een leuk diner thuis met een privé-kok als u voor twee weken of langer huurt reserveert! En bij een boeking van drie weken ook nog een Italiaanse kookcursus op kosten van de eigenaar…

Neem contact met ons op info@le-marche-explorer.com of maak gebruik van het invulformulier